N°BCE ou identifiant: 0451615568   |  RPM Bruxelles (Molenbeek)  |   N°Agrément COCOM: CSAD/GAD/005

Partnerschap

 

Het ontwikkelen van- en de uitwerking van- het project ‘solidair wonen’ was slechts mogelijk dank zij een partnerschap van verenigingen die hun ervaring ter beschikking stelden van dit sterke, innovatieve, project.

Momenteel telt het project, naast Fami-Home, 3 partners:

 

  • “Ieder Zijn Woning” (“Logement Pour Tous”): een Sociaal Verhuur Kantoor (SVK) dat private woningen beheert en deze verhuurt aan mensen met een beperkt inkomen.
  • “Diogenes”: een dienst voor straathoekwerk (erkend door de Gemeenschappelijke Gemeenschaps- Commissie), voor begeleiding van thuislozen en straatbewoners in hun parcours in de marginaliteit, in hun leefwereld en op hun vraag, met als doel het herstel van sociale netwerken.
  • Nachtasiel “Hoeksteen”: een centrum voor noodverblijf (erkend door de Gemeenschappelijke Gemeenschaps- Commissie) dat kosteloos en anoniem verblijf voor één nacht aanbiedt.

We werken eveneens samen met tal van andere diensten die niet onmiddellijk betrokken zijn in het partnerschap, maar waarmee we een nauwe samenwerking hebben: SVK Baita, Puerto, Source, HOBO, wijkgezondheidscentra, de gemeente Elsene en vele andere nog, gekoppeld aan de inplantingsplaats van de huizen…